‘Ik kan beter tegen het sap van de dochter van de korenaar, dan tegen het bloed van de druiventros.’

Keizer Karel (1500-1558) naar Oud Mechelse Kronieken

Brouwerij De Dochter van de Korenaar

Naast onze vaste bieren zoals Noblesse, Belle Fleur, Bravoure, Charbon en Embrasse brouwen we een groot aantal andere speciale bieren. Onze bieren zijn natuurlijk te proeven in ons eigen proeflokaal, maar zijn inmiddels op veel plekken in Nederland, België en daarbuiten verkrijgbaar, zowel bij retail en horeca als slijterij. Kijk bij verkoop voor meer informatie.

Vaste bieren

De vaste bieren in ons veelzijdige assortiment, zijn de bieren die hun plaatsje op de bierkaart hebben veroverd. Altijd vers en op voorraad!

Revanche

*NIEUW* Een IPA met triple dry-hopping, fruitig, juicy en bitter genoeg om een echte IPA te zijn. Een stevige mout-body zorgt voor een basis, die 60 IBU’s kan dragen. 7% alc. Geeft voldoende pit aan dit donkerblonde bier. De complexiteit zit in de fijne balans tussen zoet, droogbitter, fruitig en kruidig. Dit bier is in ontwikkeling om verzet te bieden aan de hegemonie van de Amerikaanse brouwers op het gebied van IPA’s.

Belle-Fleur

Lichtbond, intens gehopt bier met dry-hopping 6% vol.

Belle-Fleur is fris, hoppig en dorstlessend, met duidelijke citrus/bloemige smaken. Een bitter en aromatisch bier voor de liefhebber die op zoek is naar de rijke geur en smaak van verse hop. Qua alcohol een lichtere variant in deze sterk in opmars zijnde bierstijl. Zeer toegankelijk en smakelijk, heerlijk op een zonnig terras.

Fijn als aperitief, of bij pikant eten.

Stijl: India Pale Ale

Houtgerijpte bieren

De speciale bieren in ons assortiment, zijn onze ‘pareltjes’ op biergebied. Veelal  jaren gerijpt op houten vaten in onze kelder, het hart van de brouwerij. Hier doet de tijd zijn werk en ontstaan complexe bieren, die de meest verwende bierdrinkers kunnen bekoren. Gastronomisch gezien zijn de bieren bij uitstek  te combineren met culinaire hoogstandjes, als ook Bourgondisch tafelen!

Parfum de Printemps

Een magische blend van blonde Barrel-aged bieren, geinfuseerd met lievevrouwebedstro. Het alcoholgehalte  bedraagt 9,5 % vol.

Orient- Ale 33 cl 

Orient-Ale, een hybride van Bier en Saké. Met duidelijke invloeden uit het Oosten, door het gebruik van Koji sporen, Darjeeling thee en Saké gist. Orgineel, vernieuwend en complex! 8% vol.

Webshop

Een deel van ons assortiment kun je ook online bestellen via onze webshop. Naast een deel van onze vast en speciale bieren hebben wij ook heerlijke thuisproeverijpakketten voor jullie samengesteld.

We verzenden bestellingen binnen 3 werkdagen. Verzending in Nederland en België € 11,50 per bestelling. Je kunt jouw bestelling ook gratis afhalen in het proeflokaal van onze brouwerij.