Barrel Aged Gin-Sour Ale
Bien Sur with Cranberries
Bij de bereiding van onze barley-wine L’ensemble blijven er nog zoveel restsuikers in de granen achter dat er nog ruim 3000 ltr. ander bier van 7%vol van gebrouwen kan worden. Deze ‘naloop’ wordt opgevangen in een aparte tank en gedurende 18 uur verzuurd, om vervolgens op normale manier gebrouwen te worden. Tijdens de vergisting wordt er een flinke dosis cranberries toegevoegd. Na de vergisting een toevoeging van maceraat van gin-kruiden, om vervolgens nog minimaal 1 jaar op houten vaten (bij voorkeur jenevervaten) verder te rijpen. Aldus het enigszins complexe proces van de bereiding van onze gin-sourale.
"De vatenkelder, het hart van de brouwerij."
Brew sheet
Een volmoutbier met hergisting op fles. Deze donkere Sour Ale is licht zurig, en bitter van smaak en heeft gerijpt op een variatie van verschillende houten vaten. De Cranberries geven het bier een verfrissend fruitig karakter.
Alc. %
Stijl
Barrel Aged Gin-Sour Ale
IBU
Foodsuggesties met Bien Sur with Cranberries
In afwachting van de nieuwe foodsuggesties van bekende biersommeliers en culinaire chefkoks.
Verkoopinformatie Bien Sur with Cranberries
Volg het verhaal
Het laatste nieuws over De Dochter als eerste lezen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief. Of volg de socials.