Barrel Aged English IPA
La Renaissance Grand Cru
Brouwers lezen doorgaans veel. Vooral over populaire bierstijlen. Bij het lezen van de geschiedenis van de India Pale Ale ontstond het idee om de oorspronkelijke Engelse I.P.A. zo goed als mogelijk na te maken. Maris Otter mout en Eest Kent Goldings, zijn de eenvoudige basisingrediënten. De keuze voor de houten vaten (waar het bier vroeger 1,5 jaar op rijpte) was moeilijker, en werd uiteindelijk door het lot bepaald. De kans om een groot aantal Puligny Montrachet (wereldberoemde witte bourgogne) te bemachtigen voor niet teveel geld werd met beide handen aangenomen. Na enig experimenteren met de rijpingstijd hebben we gekozen voor een rijping van maar liefst 2 jaar. De oorspronkelijke bitterheid van 150 IBU (!) is dan afgezwakt tot een acceptabele 50 IBU, het bier heeft dan veel witte-wijn karakter meegekregen, en wordt dan één week voor het bottelen nog gedryhopped.
"De vatenkelder, het hart van de brouwerij."
Brew sheet
Een volmoutbier met hergisting op fles. Deze blonde klassieke Engelse drooggehopte IPA, rijpt enkele jaren op witte Bourgogne vaten. Een complex bier, fruitig en bitter met veel hout en witte wijntoetsen. Een groots bier voor speciale gelegenheden.
Alc. %
Stijl
IBU
Foodsuggesties met La renaissance Grand Cru
In afwachting van de nieuwe foodsuggesties van bekende biersommeliers en culinaire chefkoks.
Verkoopinformatie La Renaissance Grand Cru
Volg het verhaal
Het laatste nieuws over De Dochter als eerste lezen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief. Of volg de socials.