Blond Malt Port
Tout va Bien
Tijdens een rondleiding bij een porthuis in Porto, waar het productieproces uitvoerig uit de doeken werd gedaan, bleef er één vraag hangen. Waarom wordt dit proces, het versterken met alcohol, en langdurig op hout rijpen, niet ook bij bier gedaan? ‘De Dochter van de Korenaar’ raakte geïnspireerd door deze vraag en dit vertaalde zich in een innovatief project. In een vroeg stadium van de vergisting, wordt graanalcohol toegevoegd tot een sterkte van 20%. De vergisting stopt daardoor, waardoor er een zoete en alcoholrijke drank achter blijft. Na klaring gaat deze malt-port , vele jaren op eiken vaten. De oudste vaten liggen er gemiddeld nu 8,5 jaar (2024). ‘Rien ne va plus’ heeft als basis een donker bier, ‘tout vas bien’ heeft als basis een blond bier.
"De vatenkelder, het hart van de brouwerij."
Brew sheet
De zoete versterkte gerstewijn van 19 vol.%, wordt meerdere jaren op houten vaten ‘geportoriseerd’ Vooralsnog verkrijgbaar als 6 jarige versie ( 2024) en binnenkort als 8 -jarige versie
Alc. %
Stijl
IBU
Foodsuggesties met Tout va Bien
In afwachting van de nieuwe foodsuggesties van bekende biersommeliers en culinaire chefkoks.
Verkoopinformatie Tout va Bien
Volg het verhaal
Het laatste nieuws over De Dochter als eerste lezen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief. Of volg de socials.