Sour ale with cranberries
Bien Sur Cranberry
Bij de bereiding van onze barley-wine, blijven er nog zoveel restsuikers in de granen achter dat er nog ruim 3000 ltr. ander bier van 7 vol% van gebrouwen kan worden. Deze ‘naloop’ wordt opgevangen in een grote tank en gedurende 18 uur verzuurd, om vervolgens op normale manier gebrouwen te worden. Tijdens de vergisting wordt er een flinke dosis cranberries toegevoegd. Na de vergisting, een toevoeging van een maceraat van gin-kruiden, om vervolgens nog minimaal 1 jaar op houten jenever vaten verder te rijpen.
"Onze pareltjes op biergebied."
Brew sheet
Een superieur, houtgerijpt, volmoutbier met hergisting op fles en toegevoegde cranberries. Het bier rijpt gemiddeld een jaar op Gin barrels en zo ontstaat een gebalanceerd, fruitig, zuur bier, met lichte ginsmaak.
Alc. %
Stijl
IBU
Foodsuggesties met Bien Sur Cranberry
Smaakt uitstekend bij schaaldieren en bij witte chocolade met gedroogd fruit.
Verkoopinformatie Bien Sur Cranberry
Volg het verhaal
Het laatste nieuws over De Dochter als eerste lezen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief. Of volg de socials.