L'Ensemble Di Montalcina De Dochter van de Korenaar
L'Ensemble Di Montalcina De Dochter van de Korenaar

All-malt Barley wine

L’Ensemble di Montalcino

Tijdens een bierfestival in Italië nabij Montalcino, kwamen we in aanraking met een elegante dame en heer die gecharmeerd waren van ons bier. Echter waren zij meer thuis in de wijnsector. Een uitnodiging om te komen kijken bij hun “Cantina” (de plaats waar de wijn gemaakt wordt) sloegen wij niet af. De volgende dag, het opgegeven adres volgend, kwamen we bij een lange oprijlaan naar het kasteel met poortwachter en al. De vrouw, een ex amerikaanse actrice, had als passie het maken van wijn en bewerken van haar eigen wijngaard. Na een rondgang over het domein, even helpen bij de oogst, en een bezoek aan de Cantina, bleken we bij de eigenaren van Ferrero Rocher & Nutella beland te zijn. Zij vertelde, alleen bij goede oogstjaren zèlf de wijn te produceren. In andere jaren gingen de druiven naar een coöperatie.

Blijkbaar was het geen geweldig oogstjaar, want ik ontdekte al gauw een behoorlijk aantal lege houten vaten. Opportunisme is soms een goede zaak, en na wat over en weer onderhandelen konden we de lege vaten kopen, met de belofte dat wij er een bier van ons op zouden laten rijpen en dat zij het volgende jaar de eerste glazen zouden tappen op het bierfestival in Toscane.

"Onze pareltjes op biergebied."

Aldus geschiedde; in aanwezigheid van bierliefhebbers, wijnliefhebbers, en een groot aantal wijnproducenten werd al snel duidelijk dat een potentieel uniek bier, één die zowel bier- als wijnliefhebbers kan behoren, voor het eerst het licht zag. De L’ensemble die Montalcino 13 vol% was geboren.

De aanwezigheid van andere wijnproducten, én hun enthousiasme voor het bier, zorgen al jaren voor een gegarandeerde aanvoer van de beste kwaliteit Brunello di Montalcino-vaten.

Brew sheet

Een superieur, houtgerijpt, volmoutbier met hergisting op fles. Het bier rijpt gemiddeld 12 maanden in Bourbonvaten. De houtrijping op de iets zoetere Bourbonvaten, creëren samen met de eikenhouten toetsen, een zeer smaakvolle, houtgerijpte stout.

Bitter 40%
Zoet 40%
Zuur 20%

Ingrediënten: Water, gerstemout, tarwemout, roggemout, hop, gist.

Untappd rating

Foodsuggesties met L’Ensemble di Montalcino

L’Ensemble di Montalcino, gaat ideaal samen met een goed gevulde mediterrane borrelplank of met een chocoladecake als dessert.

Plank met mediterrane specialiteiten
chocoladecake

De Dochter van de Korenaar

#ProefHetVerhaal

Deze bieren moet je zeker ook proeven

Proef ons verhaal

Verkoopinformatie L’ensemble di Montalcino

Volg het verhaal

Nieuws & Events

Het laatste nieuws over De Dochter als eerste lezen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief. Of volg de socials.