Nieuwsspecial april: Maandelijkse Inspiratie

Nieuwsbrief april

Woordje van de brouwer

Welke brouwerij is er gek genoeg, om een barrel-aged bier te maken van slechts 3 vol%. Wel nu, dat zijn wij! Waarom? Omdat we het kunnen en omdat we denken dat er een markt voor bestaat. Het bier is ontstaan uit een opportuniteit, we hebben vaak vaten die we één keer hebben gebruikt, maar nog te goed zijn om weg te doen. Dan ga je zoeken naar mogelijkheden om de vaten na grondige reiniging, nogmaals te kunnen gebruiken. Een ‘tweede leg’ zo gezegd. Een bier van slechts 3 vol % moet in geval van barrel-aging niet teveel ‘barrel-impact’ hebben, dus onze session IPA Passe Partout is de keuze geworden.

Na één tot anderhalf jaar rijping op ‘2de leg’ wijnvaten en nieuwe eiken vaten, achtten wij het bier klaar. Het resultaat? Een helder, goudkleurig, bruisend bier met goede schuimkraag en een vrij duidelijk eikenhout karakter. De initiële hoppigheid van het bier is afgenomen, maar heeft plaats gemaakt voor een ongekende volmondigheid voor een bier van slechts 3 vol%. Door het droge karakter, leent dit bier zich uitstekend als aperitief, dorstlesser, als ook begeleider van vele gerechten. Dat het bier ook nog glutenvrij is, is een mooi pluspunt. Voor de bewuste drinker, die dit bier om het alcohol gehalte, niet hoeft te laten staan, proost!

Kom naar de release van dit bier op zaterdag 19 april , te reserveren via onderstaande link.

Bier van de maand: maart

Seasonal bier van de maand: Passe-Partout

Session IPA glutenvrij

Passe-Partout is een glutenvrij, volmoutbier met hergisting op fles. Een rijk smakend, laag alcoholisch blond bier, bitterdroog en cirtrusfruitig.

Passe-Partout De Dochter van de Korenaar

Barrel Aged bier van de maand: Passe Partout Oak Aged

Barrel Aged Session IPA Gluten Free

Een glutenvrij volmoutbier met hergisting op fles. Opvallend door zijn rijke smaak, ondanks het lage alcoholpercentage. Dankzij een rijping van één jaar op eiken vaten ontstaat een uniek bier met volle, zachte smaken en subtiele eikenhouttonen. We zijn pioniers op dit vlak, dankzij onze ervaring met gecontroleerde houtrijping van laag-alcoholische bieren – en dat proef je.

Suggesties van de chef

Brewers Kitchen te Antwerpen

Brewers'Kitchen, de brouwers keuken,  een gezellig ongedwongen buurt restaurant waar de chef aan de stoof én in de zaal staat. Hier proef je de lekkerste Belgische gerechten, bereid met seizoensgebonden recht-van-het-veld producten, in perfecte harmonie met de beste craft bieren. Daarvoor werken ze samen met gepassioneerde lokale boeren en brouwers . In de keuken van Guy Annemans, worden ook onze producten in de schijnwerpers gezet: een speelse maar gebalanceerde dialoog tussen heerlijk eten en het ideale begeleidende bier. Deze keer heeft Guy gekozen voor een mooie en originele foodpairing met Noblesse VSOP en Ossetong.

Exclusieve recept

1 ossentong
2 dikke wortel
3 stengels selder
2 grote ui
5 tomaten
250 gr champignons
1 scheutje ensemble

1 afgestreken koffie lepel aardappelzetmeel of maizena opgelost in 3 koffielepels water

Snij 1 wortel 1 ui en 2 stengels selder in grove stukken en fruit ze in wat boter
Voeg zout bij en roer tot ze zweten maar niet kleuren
Voeg 2 l water toe en laat 4 uur rustig trekken op een zacht vuur, vul eventueel aan met water. Breng de tong in gezouten water aan de kook.
Als het water kookt giet je het weg en spoel je de tong af onder de koude kraan
Zet de tong terug op in de groenten bouillon en kook op een laag vuur tot ze zacht is,
Spoel de tong af onder koud water en pel ze
Laat ze afkoelen in de frigo

Saus
Snij de andere ui in blokjes
schrik de tomaat en pel ze, verwijder de pitten en snij in blokjes
Fruit de ui en voeg de tomaat toe
Voeg een beetje van de bouillonvan de tong toe
Laat alles zacht worden, mix en zeef
Snij de selder en de wortel in een heel fijne brunouise (1mm) en de champignons in 4
Meng de gezeefde saus met de ensemble naar smaak

Verwarm een grill pan tot ze rookt
Snij de tong in plakjes van ongeveer 1 cm dik
Bak de plakjes in de pan samen met de champignons tot ze krokant zijn houdt warm
Warm de saus op en bind met het aardappelzetmeel papje ( niet alles tegelijk, dan krijg je een dikke pap, beetje bij beetje tot ze dik genoeg is)
Doe de Brunouise in een verwarmd bord, leg er een plak tong op en drapeer er mooi de saus over
Serveer dit unieke gerecht met noblesse VSOP

Ambassadeur van de maand

Dr Beer te Antwerpen

In deze gezellige bierbar en winkel biedt eigenaar Jeroen Peeters, een grote verscheidenheid aan ambachtelijke bieren en andere dranken. Als u niet weet wat u moet kiezen, zal er een grondige smaakdiagnose gesteld worden,  om er zeker van te zijn dat het juiste medicijn (bier) wordt gegeven. Hier kan je even ontspannen op de muziek, een bordspelletje spelen of gewoon een leuke tijd met je vrienden doorbrengen en even de buitenwereld vergeten. Verbijsterende vragen over bier? De dokter en zijn assistenten kunnen ze allemaal beantwoorden. Al vanaf de dag van de opening, vind je bieren van de ‘De Dochter van de Korenaar’ in het assortiment van Dr Beer. Speciale barrel-aged versies in de winkel en uitgebalanceerde IPA’s in de koeling. Alle bieren worden met kennis geschonken, met kent hier zijn product en staat er vierkant achter! Een aanrader om te bezoeken.

Een uniek Vaderdagcadeau: Vader & Zoon / dochter Proeverij!

Dit jaar zijn we er lekker op tijd bij met een geweldig Vaderdagcadeau! Op zaterdag 14 juni organiseren wij een exclusieve Vader & Zoon / Dochter Dag. Een bijzondere rondleiding mét proeverij, speciaal voor vaders en hun  zoons en/of dochters.

Wil jij je vader eens echt verrassen? Of ben jij die vader die subtiel een hint wil laten vallen? Dit is dé kans om samen te genieten van een unieke bierervaring. Natuurlijk mag je dit cadeau ook geven aan een andere speciale persoon die je in het zonnetje wilt zetten!

Plaatsen zijn beperkt, dus reserveer snel via de link hieronder!

Overig nieuws