Welke brouwerij is er gek genoeg, om een barrel-aged bier te maken van slechts 3 vol%. Wel nu, dat zijn wij! Waarom? Omdat we het kunnen en omdat we denken dat er een markt voor bestaat. Het bier is ontstaan uit een opportuniteit, we hebben vaak vaten die we één keer hebben gebruikt, maar nog te goed zijn om weg te doen. Dan ga je zoeken naar mogelijkheden om de vaten na grondige reiniging, nogmaals te kunnen gebruiken. Een ‘tweede leg’ zo gezegd. Een bier van slechts 3 vol % moet in geval van barrel-aging niet teveel ‘barrel-impact’ hebben, dus onze session IPA Passe Partout is de keuze geworden.
Na één tot anderhalf jaar rijping op ‘2de leg’ wijnvaten en nieuwe eiken vaten, achtten wij het bier klaar. Het resultaat? Een helder, goudkleurig, bruisend bier met goede schuimkraag en een vrij duidelijk eikenhout karakter. De initiële hoppigheid van het bier is afgenomen, maar heeft plaats gemaakt voor een ongekende volmondigheid voor een bier van slechts 3 vol%. Door het droge karakter, leent dit bier zich uitstekend als aperitief, dorstlesser, als ook begeleider van vele gerechten. Dat het bier ook nog glutenvrij is, is een mooi pluspunt. Voor de bewuste drinker, die dit bier om het alcohol gehalte, niet hoeft te laten staan, proost!
Kom naar de release van dit bier op zaterdag 19 april , te reserveren via onderstaande link.