Nieuwsspecial mei: Maandelijkse Inspiratie

Nieuwsbrief De Dochter van de Korenaar mei 2025

Woordje van de brouwer

Baarle Nassau – Hertog is een bijzonder dorp. Deels Nederlands, deels Belgisch, de grens loopt letterlijk dwars door het dorp heen. Veel verschillen in cultuur, maar we hebben in iedere geval één overeenkomst. We houden van goed eten en drinken en zijn succesvol in het produceren hiervan. Denk aan Hof van Baarle, de plaatselijke wijngaard, behaalde met hun Enclaves Wit 2022 en Rondo 2022 een gouden  medaille op de “International PIWI Wine Award 2023. En Van Zuidam Distillers, een distileerderij, net als wij, heel klein begonnen, maar in relatief korte tijd uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf. Tijd voor één samenwerking met van Zuidam, bekend om hun uitstekende genever / korenwijn en ook later met hun prijswinnende whisky. Een mooie gelegenheid voor onze Noblesse VSOP. Momenteel liggen er 12 houten ginvaten van 200 liter in onze kelders te rijpen. De eerstvolgende batch verwachten we eind van dit jaar. We zijn nu al overtuigd van een vruchtbare samenwerking met een prachtig resultaat!

Bier van de maand: mei

Core Range bier van de maand: Noblesse

Superior blond beer

Noblesse is een volmoutbier met hergisting op fles. Een toegankelijk edel blond bier, met een frisse hoppigheid. Dorstlessend, met een pittige afdronk en een zachte nasmaak.

Noblesse La Greque De Dochter van de Korenaar

Barrel Aged bier van de maand: Noblesse VSOP

Superior blond beer

Noblesse VSOP is een houtgerijpt, volmoutbier met hergisting op fles. Het bier heeft meer dan één jaar gerijpt op ‘Filliers’ jenevervaten, glashelder en verfrissend, met een verfijnde lichte bitterheid van jeneverbes en hoppen.

Nieuw bier Noblesse XO pure Oak

Superior blond beer

Dit extra ordinaire blond bier rijpt gemiddeld 6 maanden op nieuw hout en zorgt voor een toegankelijk bier, vol en zacht van smaak, met duidelijke eikenhout kenmerken.

Suggesties van de chef

De Burgerij te Tilburg

Bienvenue! In De Burgerij vind je een sfeer die interessante ontmoetingen mogelijk maakt, terwijl je in Tilburg bent, waan je je in Parijs. De sfeer die we zo goed kennen van onze vakanties in Frankrijk. Hier dompelen ze jou graag in onder. Van boerenkool tot kaviaar. Dat is waar zij voor staan. Je kunt in de brasserie elke dag van een huisgemaakte stamppot genieten, maar je kunt je ook ultiem laten verwennen met een diner ensemble. Probeer zeker eens hun bekende Plateau Burgerij. Hartig: met bijzondere kazen, charcuterie en verfijnde olijfolies. Of zoet: met luxe patisserie en bonbons. de samenwerking tussen De Burgerij en De Dochter van de Korenaar is veel meer dan een leuke Franse naam op het etiket. Het draait om een doordachte harmonie tussen bourgondisch eten en bieren met smaak en flair.

Côte de Boeuf & Belle Fleur 🍺

Een stoere klassieker met een frisse twist

De Fantastische Côte de Boeuf van De Burgerij, is rijk van smaak, kwalitatief hoogwaardig en gegrild tot in de perfectie. Daar zet je geen licht biertje tegenover — je zoekt iets dat tegenwicht biedt, maar ook verfrissing en diepgang meebrengt. En precies daar schittert Belle Fleur.

Houd de socials in de gaten, wellicht is er eind 2025, nog een Burgerreisje? Het gepassioneerde team van De Burgerij, kookt op locatie, in ons brouwketelrestaurant. Een unieke belevenis.

Ambassadeur van de maand

Café de Beyerd te Breda

Ronald Mengerink komt al vanaf zijn 15de samen met zijn zwager, over de vloer bij Cafe de Beyerd in Breda. Al gelijk voelde hij zich thuis, omringd door hun fantastische assortiment van Belgische bieren. Misschien werd ook wel hier het zaadje gepland, voor de liefde voor de Belgische biercultuur.

Begin jaren zeventig waren nog maar weinig Nederlanders bekend met de rijke Belgische biercultuur. Wilde je een Belgische bierspecialiteit drinken, dan was je genoodzaakt de grens over te steken. Zo ook Piet de Jongh die regelmatig naar België afreisde om daar te genieten van het vorstelijk gerstenat. Voorzichtig probeerde hij ook in zijn eigen café eens een kratje Westmalle of Geuze te slijten.

Met succes kunnen we wel zeggen: veertig jaar later is de Beyerd uitgegroeid tot een internationaal bekend biercafé. Op dit moment serveren ze zo’n 125 verschillende bierspecialiteiten van de fles en 14 van het vat, waarvan 5 uit eigen brouwerij.

Met regelmaat vind je ook bieren van ‘De Dochter van de Korenaar’ van de tap, maar ook vast op fles. De Belgische biercultuur en het familiale is wat ons bindt. Door de jaren heen hebben we een warm contact opgebouwd, de nieuwe generaties staan klaar om dit mede voort te zetten.

Op zondag 15 juni 2025 organiseert Café & Brouwerij de Beyerd de 9de editie van het Beyerd Bierfestival! Emiel en Dirk zullen u als vanouds weer verassen met een bijzonder selectie bieren.

 

Bierfestival de Beyerd
15 juni 2025, 13.00-19.00 uur
Boschstraat 26, te Breda

Een uniek Vaderdagcadeau: Vader & Zoon / dochter Proeverij!

Dit jaar zijn we er lekker op tijd bij met een geweldig Vaderdagcadeau! Op zaterdag 14 juni organiseren wij een exclusieve Vader & Zoon / Dochter Dag. Een bijzondere rondleiding mét proeverij, speciaal voor vaders en hun  zoons en/of dochters.

Wil jij je vader eens echt verrassen? Of ben jij die vader die subtiel een hint wil laten vallen? Dit is dé kans om samen te genieten van een unieke bierervaring. Natuurlijk mag je dit cadeau ook geven aan een andere speciale persoon die je in het zonnetje wilt zetten!

Plaatsen zijn beperkt, dus reserveer snel via de link hieronder! De waardebon wordt u digitaal opgestuurd na reservatie op naam.

Overig nieuws