Nieuwsbrief De Dochter van de Korenaar – mei 2024

Nieuwsbrief De Dochter van de Korenaar maand mei

Suggesties van de chef

Pierre Nelis

Restaurant Nüetnigenough in Brussels

Ik koos ervoor om deze stoempwafel met Cashel Blue-room en gerookt spek, te vergezellen van een sublieme l’Ensemble di Montalcino van Brouwerij Dochter van de Korenaar. Dit bier, een meesterwerk van een rode-wijn-houtgelagerde Barley Wine, betovert met zijn rijke tonen van noten, vijgen en rood fruit.

Zijn wijnachtige karakter en weelderige, doch droge afdronk vormen een harmonieuze symfonie met het stamppotwafeltje en de verleidelijke en krachtige blauwe kaas. Als een dans tussen smaken en aroma's, hebben zowel het bier als het gerecht snel hun einde gevonden. 🍻

Bier van de maand mei: Noblesse

Noblesse oblige

Noblesse is het eerste bier van onze brouwerij, bedoeld als ‘instapbier’. Speciaal ontwikkelt voor de pils drinkers, die ook wel eens wat anders willen proberen. Door de toegankelijkheid van het bier, heb je altijd zin, ofwel goesting in een tweede glas van dit blond schuimend bier.

Bar Makadam Mechelen

Ambassadeur van de maand

Bar Makadam is een levendige ontmoetingsplaats in het hart van Mechelen. Met zijn passie voor kwaliteitsbieren en gezellige sfeer biedt deze bar een unieke ervaring voor bierliefhebbers. Ontdek hier ook een gevarieerde selectie van De Dochter van de Korenaar bieren en geniet van de warme gastvrijheid bij Bar Makadam.

Bier van de maand mei: Noblesse VSOP

Barrel Aged blend of blond beers

Proef onze Barrel Aged Noblesse VSOP: een zorgvuldig gerijpte variant op eikenhouten vaten, met complexe smaken en een uniek karakter. Een must voor fijnproevers en liefhebbers van ambachtelijk gebrouwen bieren.

Bier van de maand mei Noblesse VSOP
De Dochter van de Korenaar Revanche

Woordje van de brouwer

Ronald Mengerink

Vandaag Revanche gebrouwen. Met Revanche proberen we de perfecte Amerikaanse IPA te brouwen. Daarmee hopen we de meest ideale combinatie van hopvariëteiten te vinden. Dat is geen gemakkelijke taak, omdat je tijdens het dry-hoppen rekening moet houden met zaken als biotransformatie en hop-creep.

Vandaag gebruiken we: Cashmere, Citra, Galaxy en Idaho-7 hop. Misschien een beetje extra Ekuanot tijdens het dryhoppen.
Geschatte IBU: 60 - Alcohol 7%
Dit zou ons een mooi fruitig (citrus/tropisch) bier moeten opleveren. Ben benieuwd, brouwen is een prachtig vak!

Terugblik Brewers Renaissance

In de brouwzaal van Brouwerij Noordt in Rotterdam werd een uniek bierfestijn gehouden, met verfijnde vatbieren als Rodenbach Grand Cru. Kunstenaar Willem Stoop exposeerde renaissancistische portretten van brouwers, terwijl Nederlandse brouwers als Jopen en Heineken present waren. Het trok liefhebbers en bierwinkelier Ben Karreman speelde een belangrijke rol. Meer info op deze website. Willem Stoop plant een vervolg met Duitse brouwers.

MEET THE BREWER-tasting

29 mei -  Bieren Cabardouche Antwerpen

Ontdek de verrukkelijke bieren van De Dochter van de Korenaar, met passie gebrouwen voor de ware liefhebber. Laat je verleiden door hun unieke smaken en vakmanschap.

Line-up: Belle-Fleur – Fleur Sauvage – Noblesse à la Grecque – Bien Sûr Cranberries – Embrasse – Peated Oak Aged embrasse.

Plaatsen beperkt!

Overig nieuws