Barrel Aged Bockbeer
La Bock Brunello
Dit karakteristieke fruitige, lichtzoete bockbier rijpt gemiddeld 9 maanden tot één jaar op Brunello vaten uit Toscane, Het proces van barrel aged bier (houtgelagerd bier) is een ambachtelijke techniek waarbij bier na de hoofdvergisting en vaak ook de nagisting nog een extra rijpingsperiode krijgt in houten vaten, meestal eikenhout. Voor het bier erop gaat, worden de vaten gecontroleerd, schoongemaakt en vaak gespoeld om ongewenste infecties te voorkomen, maar het “karakter” van de drank die erin zat blijft behouden. Het jonge bier wordt overgeheveld
in het vat. Tijdens dit proces neemt het bier stoffen uit het hout op zoals tannines, vanille en houttonen. Op intuïtie en smaak wordt de rijptijd beëindigd en wordt het bier geblend met weinig bock bourbon en de verschillende brunellovaten, om de gewenste balans te krijgen. Het bier wordt gebotteld met een kleine hoeveelheid suiker en gist voor hergisting op fles. En nu genieten maar van dit rijke bier!
"Onze pareltjes op biergebied."
Brew sheet
Dit Bockbier is een volmoutbier met hergisting op fles. Dit roodbruine bier heeft 6 maanden gerijpt op brunello vaten en is geblend met 10% van hetzelfde bier, gerijpt op bourbonvaten. In de neus rode wijn, toffee en caramel. Smaak van licht gebrande suiker en licht geroosterde koffie. In de nasmaak de rode wijn en heel subtiel een vleuge Bourbon.
Alc. %
Stijl
IBU
Foodsuggesties met La Bock Brunello
Smaakt uitstekend bij schaaldieren en bij witte chocolade met gedroogd fruit.
Verkoopinformatie La Bock Brunello
Volg het verhaal
Het laatste nieuws over De Dochter als eerste lezen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief. Of volg de socials.