Een volmoutbier met hergisting op fles. Dit intense blonde tarwebier, rijpt jaren in onze kelder op Brunello vaten uit Toscane. Deze kelderschat heeft duidelijke toetsen van rode wijn, vanille-achtige accenten van het eikenhout, gecomplementeerd met een vleugje rozemarijn.
Bier van de maand: september

Seasonal bier van de maand: Revanche
Revanche is een volmoutbier met hergisting op fles. Deze Amerikaanse IPA met triple dry-hopping, is fruitig, juicy en bitter. De stevige mout-body in combinatie met de Amerikaanse hop, zorgt voor de fijne balans.


Bier Icoon aan het woord
Dit buitengewone bier, vol karakter en persoonlijkheid, is ontstaan uit Ronalds briljante idee om twee culturen te verenigen: groot Vlaams bier en Toscaanse wijn. Als biersommelier waardeer ik de deskundige toepassing van donkere mouten, die zorgt voor een perfecte balans. Daarnaast draagt het vat, waarin deze krachtige gerstewijn meer dan 12 maanden rijpte, bij aan de unieke kenmerken van het bier.
Naast de houtinvloed doen de fruitige en kruidige aroma’s in de neus denken aan wijn met wilde bessen en vanille. De smaak is tegelijkertijd soepel en krachtig, wat zorgt voor een warm en bevredigend mondgevoel. Dit bier past uitstekend bij stevige vleesgerechten en wild, rijpe kazen en desserts zoals donkere chocolade.
Ik heb L'Ensemble di Montalcino meerdere keren opgenomen in mijn openbare en begeleide proeverijen en masterclasses, waarbij het telkens veel waardering van het publiek ontving.
Ambassadeur van de Maand
Geen enkele plek op aarde is zo versnipperd als Baarle, de verzamelnaam voor de gemeentes Baarle-Nassau op Nederlands grondgebied en Baarle-Hertog op Belgische bodem. Precies op de grens , midden in het centrum vind je Brasserie Den Engel. De plek waar gezelligheid en beleving samenkomen. Geniet er van heerlijke gerechten in de brasserie, ontspan in het hotel of beleef unieke evenementen. Of je nu komt voor een zakelijke bijeenkomst, een familiediner of een borrel met vrienden, bij Den Engel ben je altijd welkom. Je vindt er streekproducten van topkwaliteit –rechtstreeks aangekocht bij de Baarlese Brouwerij. Als je Den Engel bezoekt, ben je altijd verzekerd van een verse, frisse IPA van de tap! Belle Fleur al jaren een vaste waarde van de tap, daarom is Den Engel met recht dé ambassadeur van Baarle.


Woordje van de brouwer
Project Charles Faram, gekozen als pilot brouwerij om te werken met de nieuwste hopsoorten.
Om iets nieuws te creëren moet je soms gebruik maken bijzondere middelen. Aangezien een IPA voor een belangrijk deel uit hop bestaat en wij met ons bier ‘Revanche’ zoekende zijn naar een unieke combinatie van hopsoorten, was een bezoek van de directeur van Charles Faram, samen met twee hoptelers, een unieke gelegenheid. Charles Faram heeft zijn eigen hopfarms, waar jaarlijks nieuwe variëteiten ontwikkeld worden. De bezoekers waren dermate onder de indruk van onze brouwerij en de bieren, dat wij uitgenodigd zijn, om als één van de eersten, nieuwe hop variëteiten uit te testen. Een voorrecht waar we trots op zijn en dankbaar gebruik van maken. Laten we hopen dat de perfecte nieuwe combinatie van hopsoorten binnen afzienbare tijd uit onze ketels stroomt. We houden jullie op de hoogte.

How it’s made
Het bockbier seizoen komt er weer aan en vanaf 1 september is onze Bock Brunello editie 2025, weer op de markt!
Dit karakteristieke fruitige, lichtzoete bockbier Barrel rijpt gemiddeld 9 maanden op Brunello vaten uit Toscane, Het proces van barrel aged bier (houtgelagerd bier) is een ambachtelijke techniek waarbij bier na de hoofdvergisting en vaak ook de nagisting nog een extra rijpingsperiode krijgt in houten vaten, meestal eikenhout. Voor het bier erop gaat, worden de vaten gecontroleerd, schoongemaakt en vaak gespoeld om ongewenste infecties te voorkomen, maar het “karakter” van de drank die erin zat blijft behouden. Het jonge bier wordt overgeheveld in het vat. Tijdens dit proces neemt het bier stoffen uit het hout op zoals tannines, vanille en houttonen. Na rijping van 9 maanden worden de verschillende brunellovaten gemengd om de gewenste balans te krijgen. Het bier wordt gebotteld met een kleine hoeveelheid suiker en gist voor hergisting op fles. En nu genieten maar van dit rijke bier!