Nieuwsspecial december: De smaak van de feestdagen

Nieuwsbrief december

Ambassadeur van de Maand

Eetcafe de Lantaern, te Baarle Hertog

De Lantaern is een gemoedelijk eetcafé in het Belgische gedeelte van het dorp Baarle. De mix van Vlaams-Brabantse gastvrijheid en bourgondische levensstijl is terug te vinden bij hun warme bediening, de opvallende bierwand en de uitgebreide drank- en menukaart. Neem plaats aan de bar met een heerlijk Belgisch bier. Eigenaar & gastheer Gerwin is met overtuiging ambassadeur van ‘De Dochter van de Korenaar.’  Belle Fleur stroomt daar in elk seizoen rijkelijk uit de tapkraan, altijd vers en uitnodigend.

De Lantaern De Lantaern is een gemoedelijk eetcafé in het Belgische gedeelte van het dorp Baarle.

Ontdek onze 6 Barrel Aged parels

Exclusief, feestelijk, vol karakter

Het einde van het jaar vraagt om iets bijzonders. In onze brouwerij betekenen die momenten maar één ding: onze Barrel Aged & kerstbieren. Deze uitzonderlijke speciaalbieren behoren tot de absolute parels van ons assortiment.

Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt.

Proost op de feestdagen!

L'Esprit de Noel De Dochter van de Korenaar

L'esprit de Noël BA

Deze kerstblend is ontstaan uit diverse donkere en lichte houtgerijpte bieren. Het bier is geinfuseerd met winterse kruiden en heeft een diepe kastanjebruine kleur, licht zoetig met exotische kruidige toetsen en de smaak en geur van een Dennenbos. 8%

Embrasse Cognac

Slightly smoked beer

Een gelimiteerd volmoutbier, gerijpt op Franse cognacvaten. Dit intens zware en donkere bier, rijpt 9 maanden, het eikenhout van de vaten zorgt voor de karakteristieke vanillesmaak en tannine, combineer dit met de exclusieve smaaksensaties die uniek zijn voor Cognac en je hebt een fantastisch complex en vol bier.

La Renaissance Grand Cru De Dochter van de Korenaar

La Renaissance Grand Cru

Deze blonde klassieke Engelse drooggehopte IPA, rijpt enkele jaren op witte Bourgogne vaten. Een complex bier, fruitig en bitter met veel hout en witte wijntoetsen. Een groots bier voor speciale gelegenheden.

Bien Sur Cranberry

Slightly smoked beer

Deze donkere Sour Ale is licht zurig, en bitter van smaak en heeft gerijpt op een variatie van verschillende houten vaten. De Cranberries geven het bier een verfrissend fruitig karakter.

Bien Sur Cranberry De Dochter van de Korenaar
L'Ensemble Di Montalcina De Dochter van de Korenaar

L'ensemble di Montalcino

Deze verwarmende en complexe ‘barley wine’, is zwaar in alcohol, licht fruitig en vol van smaak. Na een langdurige rijping op Brunellovaten, krijgt het bier een ronde en gelaagde smaak, met toetsen van rode wijn en hout, complex, verrassend en uniek in zijn soort.

L'esprit de Noel Regular

Slightly smoked beer

Dit feestelijke kerstbier, is geïnfuseerd met specerijen uit het verre Oosten en heeft een diepe kastanje-bruine kleur, licht zoetig en met een exotische twist.

Woordje van de brouwer

Woordje van de brouwer

Het einde  van het jaar nadert alweer met rasse schreden, zoals men pleegt te zeggen. Voor ons als brouwerij, gespecialiseerd in ‘Barrel-aged’ bieren, een extra drukke periode. En dan vooral in de bottelarij. Bieren gerijpt op Cognac, Grand Marnier, Whiskey, Brunello of Portovaten, zijn of worden afgevuld, om straks op diverse feest - en eettafels, de heerlijke gerechten nog meer op te fleuren. Dit betekent ook dat onze vatenkelder behoorlijk leeg begint te raken. Aangezien ik van mening ben, dat de meeste van dit soort vaten, maar één keer te gebruiken zijn, breekt ook de tijd van het ‘vaten-jagen’ aan. Op zoek gaan naar mooie gebruikte vaten voor een redelijke prijs en dan ook nog vers geleegd! Er kruipt veel tijd in. Maar dit is nu iets wat ik met plezier doe; ik hou van vaten, het ambacht, de mystiek, de verwachting over het bier en wat er uit kan komen…

En niet in de laatste plaats de ‘fun-reisjes’ die ermee gepaard gaan, om de vaten zelf uit te zoeken en eventueel op te halen. De volgende reis naar Cognac staat alweer in de agenda! Geniet van al het lekkers uit onze kelder, proost!

Ronald

Suggestie van de Chef Fredric van Tricht

Suggestie van de Chef

Fredric van Tricht
Kaasaffineurs Van Tricht – Cheese aged to perfection, te Antwerpen

Foodpairing met L’ensemble di Montalcino

“Ik heb net het bier geproefd — wat een topper. Zo complex en smaakvol, maar tegelijk elegant. De kaas die ik ernaast heb gezet, sluit daar perfect bij aan. Mahon, een DOP-koekaas afkomstig van het eiland Menorca op de Spaanse Balearen. Deze kaas herken je meteen aan zijn bijzondere vorm: de verse kaas wordt in een neteldoek in een vierkante vorm met afgeronde randen gedrukt. De Curado, of gerijpte variant, rijpt 12 maanden en ontwikkelt zo een volle, karakteristieke smaak. Producent Hort San Patrici maakt deze kaas volgens traditionele methode, en Kaasaffineurs Van Tricht werkt uitsluitend met de rauwmelkse versie.’

Al te vaak associëren mensen kaas uitsluitend met wijn, terwijl de combinatie van kaas en bier absoluut niet te versmaden is.

Voor kenners is het een echte must; voor wie het nog niet kent, is het proberen meer dan waard.’

Eindejaars - en nieuwjaarsborrels

8 november: Proef, ontdek & geniet!

Borrelen in de brouwerij ? Zoek je een plek met karakter? Bij De Dochter van de Korenaar borrel je in de sfeer van de brouwerij. Warm, authentiek en nét even anders. Wil je reserveren of meer weten? Neem contact op via proeflokaal@dedochtervandekorenaar.nl Of kom langs in Baarle-Hertog en proef de sfeer zelf

Onze  winkel is in december alle dagen open muv zondag & maandag

We zijn gesloten tussen kerst en Oud & Nieuw

Overig nieuws