Porto Blonde Malt
Tout va Bien
Tijdens een rondleiding bij een porthuis in Porto, waar het productieproces uitvoerig uit de doeken werd gedaan, bleef er één vraag hangen. Waarom wordt dit proces, het versterken met alcohol, en langdurig op hout rijpen, niet ook bij bier gedaan? ‘De Dochter van de Korenaar’ raakte geïnspireerd door deze vraag en dit vertaalde zich in een innovatief project. In een vroeg stadium van de vergisting, wordt graanalcohol toegevoegd tot een sterkte van 20%. De vergisting stopt daardoor, waardoor er een zoete en alcoholrijke drank achter blijft. Na klaring gaat deze malt-port , vele jaren op eiken vaten. De oudste vaten liggen er gemiddeld nu 8,5 jaar (2024). ‘Rien ne va plus’ heeft als basis een donker bier, ‘tout vas bien’ heeft als basis een blond bier.
"Le chai à barriques, le cœur de la brasserie.
Fiche de brassage
Le vin d'orge doux fortifié à 19 % vol. est "porté" dans des fûts de bois pendant plusieurs années. Il est maintenant disponible en version 6 ans (2024) et bientôt en version 8 ans.
Alc. %
Style
IBU
Foodsuggesties met Tout va Bien
En attendant les nouvelles suggestions culinaires de sommeliers de la bière et de chefs cuisiniers renommés.
Verkoopinformatie Tout va Bien
Suivre l'histoire
Lire les dernières nouvelles de The Daughter en premier ? Inscrivez-vous à la newsletter ici. Ou suivez les réseaux sociaux.