Tous vas bien De Dochter van de Korenaar

Porto Blonde Malt

Tout va Bien

Tijdens een rondleiding bij een porthuis in Porto, waar het productieproces uitvoerig uit de doeken werd gedaan, bleef er één vraag hangen. Waarom wordt dit proces, het versterken met alcohol, en langdurig op hout rijpen, niet ook bij bier gedaan? ‘De Dochter van de Korenaar’ raakte geïnspireerd door deze vraag en dit vertaalde zich in een innovatief project. In een vroeg stadium van de vergisting, wordt graanalcohol toegevoegd tot een sterkte van 20%. De vergisting stopt daardoor, waardoor er een zoete en alcoholrijke drank achter blijft. Na klaring gaat deze malt-port , vele jaren op eiken vaten. De oudste vaten liggen er gemiddeld nu 8,5 jaar (2024). ‘Rien ne va plus’ heeft als basis een donker bier, ‘tout vas bien’ heeft als basis een blond bier.

"Le chai à barriques, le cœur de la brasserie.

Fiche de brassage

Le vin d'orge doux fortifié à 19 % vol. est "porté" dans des fûts de bois pendant plusieurs années. Il est maintenant disponible en version 6 ans (2024) et bientôt en version 8 ans.

Amer 20%
Douceur 80
Acide 20%

Ingrédients : Eau, malt d'orge, malt de blé, malt d'avoine, houblon, levure, myrrhe, fleurs de bruyère.

Note Untappd

Foodsuggesties met Tout va Bien

En attendant les nouvelles suggestions culinaires de sommeliers de la bière et de chefs cuisiniers renommés.

De Dochter van de Korenaar

#TasteTheStory

Vous devriez absolument goûter ces bières aussi

Goûtez notre histoire

Verkoopinformatie Tout va Bien

Suivre l'histoire

Nouvelles et événements

Lire les dernières nouvelles de The Daughter en premier ? Inscrivez-vous à la newsletter ici. Ou suivez les réseaux sociaux.