Dit Bockbier is een volmoutbier met hergisting op fles. Dit roodbruine bier heeft 6 maanden gerijpt op brunello vaten en is geblend met 10% van hetzelfde bier, gerijpt op bourbonvaten. In de neus rode wijn, toffee en caramel. Smaak van licht gebrande suiker en licht geroosterde koffie. In de nasmaak de rode wijn en heel subtiel een vleuge Bourbon.
Bier van de maand: oktober
Seasonal bier van de maand: Bravoure
Bravoure is a full malt beer with refermentation in the bottle. This warm smoke beer combines nuanced smoke notes, with the slightly sweet caramel notes of the malt. This creates a balanced smoky beer.
Seasonal bier van de maand: La Bière Bock
La Bière bock is a full malt beer with refermentation in the bottle. This characteristic fruity, slightly sweet autumn beer with caramel notes surprises and warms you.
Ambassadeur van de Maand
Bij Taplokaal Gist staat proeven centraal, evenals bier-food pairing. De tapmuur bestaat uit 30 taps met steeds wisselende speciaalbieren. De keuken bereid daghappen, kleine gerechten en desserts. Taplokaal Gist heeft een terras aan het water en heeft een reeks eigen huisbieren.
Jasper Borgdorff aan het woord
Bij Taplokaal Gist tappen we altijd bijzondere bieren van hoge kwaliteit, gemaakt door ambachtelijke brouwerijen. De bieren van Dochter van de Korenaar passen daar perfect bij. Onze gasten worden altijd blij als hier bieren van op tap staan!
Woordje van de brouwer
Wist je dat de naam van onze brouwerij geïnspireerd is op de spreuk hieronder?
De naam "Dochter van de Korenaar" verwijst naar het woord ‘Bier’ . In oude Mechelse kronieken is geschreven dat Keizer Karel V rond 1550 de voorkeur gaf aan het "sap van de dochter van de korenaar" (bier) boven het "bloed van de druiventros" (wijn).
Suggestie van de Chef
Bier en gastronomie schitteren op Haarlems Bierdiner 2025
Op 3 en 4 september werd voor de tweede keer het Haarlems Bierdiner georganiseerd, een initiatief van Haarlemse biersommeliers in samenwerking met zes Haarlemse chefs. Zes gangen werden gepresenteerd, telkens met een bijzonder bier als begeleider. Het leverde een memorabele avond op, die Haarlem opnieuw stevig op de kaart heeft gezet als bierstad.
Gerookte maïskip met rauchbier
Gerecht vier was een gerookte maïskip van Roul Bosma (Jopenkerk), gecombineerd met de Bravoure Rauchbier van Dochter van de Korenaar, geselecteerd door Annouk Eldering en Kelvin van Geene. De subtiele rooktonen van het bier vonden aansluiting bij de gerookte kip en het krokantje van Haarlemse coppa van Cordemeijer. Voor de vegetariërs werd dit vervangen door spitskool van de bbq, eveneens passend bij de rokerige accenten van het bier.
Biersommelier Kelvin van Geene
‘Wij hebben genoten van het Bierdiner en zeker ook van de gang met jullie bier. Van velen heb ik zeer positieve reacties gehad over de combinatie van het gerecht en de Bravoure.’
In de media
Bier Grand Cru staat voor een kwalitatief hoogstaand blad vol met thematische artikels, verhalen rond brouwers en brouwerijen, bier en gastronomie, nationale en internationale bieractualiteit,… . Kortom: een kwaliteitsblad. Hoofdredacteur van het magazine Bier Grand Cru, schreef het volgende over onze klassieker ‘Noblesse’
Noblesse oblige—en toegegeven: dit bier is verdomd goed…
Zo lekker dat je bijna gul zou worden—bijna; ik hou het laatste flesje toch voor mezelf.
Bierfestival Mechelen
Bij de aftrap van het festival op 10 oktober, kun je één van onze bieren proeven bij de ‘limited edition bottle bar’ van Brouwerij het Anker (tussen 18.00 – 23.00 H). Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor La Renaissance Grand Cru Barrel Aged English IPA aged on white burgundy barrels.
Op zaterdag en zondag 11 en 12 oktober staan we op de Grote Markt van Mechelen, dit jaar met een extra grote kraam om veel bierliefhebbers te verwennen met een mooie selectie bier en enkele leuke prijzen te winnen.
Beermakers Dinner bij Peerkes Hoeve te Tilburg
Bier & Wild
Voor wild & bierliefhebbers, de laatste plaatsen beschikbaar! Aanstaande donderdag 16 oktober staat de bier & spijsavond in het teken van het wild seizoen. En “Wild” gaan we het deze keer maken! 6-Gangen bier & spijs met de allerlekkerste ambachtelijke bieren van de “Dochter van de Korenaar”. aanmelden via onderstaande button.
DVDK Beerfest 2025
Op zaterdag 8 november openen we opnieuw de deuren van onze brouwerij voor het DVDK Beerfest 2025! Vanaf 13.00 uur kun je bieren proeven tussen de ketels, genieten van ambachtelijke Belgische topproducten en de sfeer opsnuiven van ons kleinschalige, gezellige festival.
Ontdek het verschil tussen onze bieren in hun originele staat en als barrel-aged versie, geniet van bijzondere foodpairings, live muziek en bites uit onze nieuwe keuken.
Festival-highlights:
- Primeur Embrasse Grand Manier
- Masterclass barrel-aging
- Foodpairing met Belgische topproducten
- Bar met 24 bieren
- Biercocktails
De ticketverkoop is gestart – wacht niet te lang, de oplage is beperkt!