Blond Malt Port
Tout va Bien
Tijdens een rondleiding bij een porthuis in Porto, waar het productieproces uitvoerig uit de doeken werd gedaan, bleef er één vraag hangen. Waarom wordt dit proces, het versterken met alcohol, en langdurig op hout rijpen, niet ook bij bier gedaan? ‘De Dochter van de Korenaar’ raakte geïnspireerd door deze vraag en dit vertaalde zich in een innovatief project. In een vroeg stadium van de vergisting, wordt graanalcohol toegevoegd tot een sterkte van 20%. De vergisting stopt daardoor, waardoor er een zoete en alcoholrijke drank achter blijft. Na klaring gaat deze malt-port , vele jaren op eiken vaten. De oudste vaten liggen er gemiddeld nu 8,5 jaar (2024). ‘Rien ne va plus’ heeft als basis een donker bier, ‘tout vas bien’ heeft als basis een blond bier.
"The barrel cellar, the heart of the brewery."
Brew sheet
The sweet fortified barley wine of 19 vol. %, is "ported" for several years in wooden barrels For now available as a 6-year version ( 2024) and soon as an 8 -year version
Alc. %
Style
IBU
Foodsuggesties met Tout va Bien
Awaiting the new food suggestions from renowned beer sommeliers and culinary chefs.
Verkoopinformatie Tout va Bien
Follow the story
Read the latest news about De Dochter van de Korenaar first? Sign up for the newsletter here. Or follow the socials.