‘Ik kan beter tegen het sap van de dochter van de korenaar, dan tegen het bloed van de druiventros.’

Keizer Karel (1500-1558) naar Oud Mechelse Kronieken

Nieuws

Hieronder een overzicht van berichten over onze brouwerij. Een overzicht van evenementen, ons eigen nieuws maar ook publicaties uit de media. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg ons dan ook via social media.

Aankomende activiteiten

17/12/2020 Wij zijn gesloten van 21 december tot en met 2 januari. Tijdens de kerstvakantie  is de winkel open, iedere woensdag van 9.00 -12.00 uur voor afhalingen en aankoop van bieren.   

Nieuws

Onder aanvoering van Gert is Join4Energy een zeer succesvolle samenwerking rijker met de Dochter van de Korenaar

10 december 2020

Onder aanvoering van Gert is Join4Energy een zeer succesvolle samenwerking rijker. Dankzij de samenwerking met Brouwerij De Dochter van de Korenaar zijn er inmiddels vele speciaalbieren over de toonbank geschoven. Wat in 2012 begon met een ‘dochtertje’ op het menu bij één van de bierproeverijen van Gert is uitgegroeid tot een succesvolle verkoop van speciaalbier pakketten. Inmiddels 94 dozen, 564 setjes, 3384 bieren verder staat de teller voor Join4Energy op ruim €3.500,-. Wij willen in het bijzonder De Dochter van de Korenaar bedanken. Zonder hun enthousiaste medewerking was dit niet mogelijk geweest. Daarnaast natuurlijk dank aan alle enthousiaste verkopers en kopers van deze heerlijke bieren.

Ben je zelf enthousiast geworden? Of zoek je een leuk (kerst)cadeau? Bestel dan snel dit leuke bierpakket! 

https://www.join4energy.nl/nieuws/74-dochter-van-de-korenaar

Biersommelier ontdekt 5 verborgen parels in kleinere brouwerijen kopie

21 november 2020 

Het aantal brouwerijen in ons land is in twintig jaar tijd gestegen van 113 tot meer dan 350. En hoewel we nog lang niet het cijfer van 1910 benaderen — 3.244! —, keren we stilaan terug naar de tijd dat bijna elk dorp een brouwerij had. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem klopte aan bij vijf kleine brouwers in vijf verschillende provincies en vertelt waarom je net hun lokale bieren moet proeven. 

Zijn delicieuze bieren, met charmante namen
als de ‘wheat IPA Crime Passionnel’ en
‘Russian imperial stout Sans Pardon’ zijn
wereldwijd zeer geliefd

Door Sofie Vanrafelghem

https://www.hln.be/consument/biersommelier-ontdekt-5-verborgen-parels-in-kleinere-brouwerijen-bierlegende-noemde-ons-een-van-de-juwelen-van-belgie~a129f7c0/

Bierbabbel met De Dochter van de Korenaar 

30 november 2020

Vanuit Breda slingert de N639, tussen bomen en landerijen, richting Belgische grens. Aangekomen bij onze zuiderburen bevindt zich een bijzondere enclave Baarle-Nassau en Baarle-Hertog. Een unieke plaats waar Nederland en België als geen andere plek met elkaar verweven zijn. Twee culturen waar de landsgrens kriskras doorheen loopt en de bevolking in harmonie samenleeft.

Door Carlo de Leeuw

plak de link in je browser

https://www.bierista.nl/actueel/bierbabbel-met-de-dochter-van-de-korenaar

Grens- en ander geflirt bij de
DOCHTER VAN DE KORENAAR

30 oktober 2020

Een Nederlandse brouwer, in een Belgische enclave, die bieren met Franse namen maakt. Knoop daar maar
eens een touw aan. Zeker in het voorjaar, toen een of ander virus de wereld in de ban had, zorgde het voor
bijzondere taferelen. Welkom bij De Dochter van de Korenaar in Baarle-Hertog!

plak de link in je browser

file:///C:/Users/Ronald/Downloads/18-NL-BGC-dochter%20(5).pdf

door Elise Vandoninck

De Dochter van de Korenaar and the perfect beer 

9 juli 2020

Ah...what is the perfect beer? The Beer Idiots sometimes think it is the one in our paws at the time. We hauled off to Baarle-Hertog, Belgium to find out from the master of great beers, Ronald Mengerink of De Dochter van de Korenaar. Beer Idiots: www.idiots.beer

Kopieer de link:  https://www.youtube.com/watch?v=ty6cyh3F67I

Eerste DVDK family dag groot succes

6 juli 2020

Mooie opkomst op onze eerste DVDK familydag. Missie geslaagd, heel veel enthousiaste mensen, die graag een stapje extra willen zetten voor onze bieren en brouwerij! Leuke initiatieven op handen en mooie aandacht op insta en facebook gekregen. En wij, we mochten ze gewoonweg hiervoor bedanken. Funding the crowd!

Ons terras is weer open!

12 juni 2020

Vanaf vandaag is ons terras weer open...

Onze webshop is live!

20 mei 2020

Vanaf vandaag zijn we live met onze webshop. Je kunt nu niet alleen terecht in onze vertrouwde winkel in ons proeflokaal maar ook online om een selectie van onze bieren aan te schaffen.

Onze winkel is weer open

14 mei 2020

Vanaf 15 mei is onze vernieuwde winkel open. Extra ruim opgezet en uitgebreid met veel meer soorten van ons bier. Wij zijn iedere vrijdag en zaterdag geopend van 14.00 tot 20.00 uur. Andere dagen op afspraak.

In de media

Onze drijfveer is simpel: het beste bier brouwen

16 augustus 2019

De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Steeds vaker wordt dat bier gebrouwen in een zogeheten microbrouwerij door erg gepassioneerde liefhebbers. Wij trekken een hele zomer langs de opvallendste microbrouwerijen van de streek. Deze week: brouwerij De Dochter van de Korenaar. Een brouwerij uit het uiterste noorden, Baarle-Hertog, waar bierbrouwen écht pure passie is.
(bron: publicatie Het Laatste Nieuws)

Brouwerij breidt derde keer uit in tien jaar

4 januari 2017

Over twee weken opent bierbrouwerij 'De Dochter van de Korenaar' op een nieuwe locatie in de Oordeelsestraat in Baarle-Hertog. Bij hun derde uitbreiding in tien jaar tijd brouwen eigenaars Ronald Mengerink en Monique de Baat op een geheel eigen enclave in Nederland. "Dit perceel is België, de buren zitten in Nederland."
(bron: BN De Stem)