‘Ik kan beter tegen het sap van de dochter van de korenaar, dan tegen het bloed van de druiventros.’

Keizer Karel (1500-1558) naar Oud Mechelse Kronieken

Nieuws

Hieronder een overzicht van berichten over onze brouwerij. Een overzicht van evenementen, ons eigen nieuws maar ook publicaties uit de media. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Volg ons dan ook via social media.

Aankomende activiteiten

De winkel is open, iedere woensdag van 9.00 -12.00 uur en iedere vrijdag en zaterdag van 14.00-19.30 uur voor afhalingen en aankoop van bieren.   

Nieuws

22 mei Terras gesloten

'Reserveren kan via het contactformulier! 

Onder aanvoering van Gert is Join4Energy een zeer succesvolle samenwerking rijker.

20 december 2020

'Dochter van de Korenaar

Onder aanvoering van Gert is Join4Energy een zeer succesvolle samenwerking rijker. Dankzij de samenwerking met Brouwerij De Dochter van de Korenaar zijn er inmiddels vele speciaalbieren over de toonbank geschoven. Wat in 2012 begon met een ‘dochtertje’ op het menu bij één van de bierproeverijen van Gert is uitgegroeid tot een succesvolle verkoop van speciaalbier pakketten. Inmiddels 94 dozen, 564 setjes, 3384 bieren verder staat de teller voor Join4Energy op ruim €3.500,-. Wij willen in het bijzonder De Dochter van de Korenaar bedanken. Zonder hun enthousiaste medewerking was dit niet mogelijk geweest. Daarnaast natuurlijk dank aan alle enthousiaste verkopers en kopers van deze heerlijke bieren.

Ben je zelf enthousiast geworden? Of zoek je een leuk (kerst)cadeau? Bestel dan snel dit leuke bierpakket! 

https://www.join4energy.nl/nieuws/74-dochter-van-de-korenaar

De Dochter van de Korenaar and the perfect beer  kopie

9 juli 2020

Ah...what is the perfect beer? The Beer Idiots sometimes think it is the one in our paws at the time. We hauled off to Baarle-Hertog, Belgium to find out from the master of great beers, Ronald Mengerink of De Dochter van de Korenaar. Beer Idiots: www.idiots.beer

Kopieer de link:  https://www.youtube.com/watch?v=ty6cyh3F67I

Eerste DVDK family dag groot succes

6 juli 2020

Mooie opkomst op onze eerste DVDK familydag. Missie geslaagd, heel veel enthousiaste mensen, die graag een stapje extra willen zetten voor onze bieren en brouwerij! Leuke initiatieven op handen en mooie aandacht op insta en facebook gekregen. En wij, we mochten ze gewoonweg hiervoor bedanken. Funding the crowd!

Ons terras is weer open!

12 juni 2020

Vanaf vandaag is ons terras weer open...

Onze webshop is live!

20 mei 2020

Vanaf vandaag zijn we live met onze webshop. Je kunt nu niet alleen terecht in onze vertrouwde winkel in ons proeflokaal maar ook online om een selectie van onze bieren aan te schaffen.

Onze winkel is weer open

14 mei 2020

Vanaf 15 mei is onze vernieuwde winkel open. Extra ruim opgezet en uitgebreid met veel meer soorten van ons bier. Wij zijn iedere vrijdag en zaterdag geopend van 14.00 tot 20.00 uur. Andere dagen op afspraak.

In de media

Onze drijfveer is simpel: het beste bier brouwen

16 augustus 2019

De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Steeds vaker wordt dat bier gebrouwen in een zogeheten microbrouwerij door erg gepassioneerde liefhebbers. Wij trekken een hele zomer langs de opvallendste microbrouwerijen van de streek. Deze week: brouwerij De Dochter van de Korenaar. Een brouwerij uit het uiterste noorden, Baarle-Hertog, waar bierbrouwen écht pure passie is.
(bron: publicatie Het Laatste Nieuws)

Brouwerij breidt derde keer uit in tien jaar

4 januari 2017

Over twee weken opent bierbrouwerij 'De Dochter van de Korenaar' op een nieuwe locatie in de Oordeelsestraat in Baarle-Hertog. Bij hun derde uitbreiding in tien jaar tijd brouwen eigenaars Ronald Mengerink en Monique de Baat op een geheel eigen enclave in Nederland. "Dit perceel is België, de buren zitten in Nederland."
(bron: BN De Stem)