‘Ik kan beter tegen het sap van de dochter van de korenaar, dan tegen het bloed van de druiventros.’

Keizer Karel (1500-1558) naar Oud Mechelse Kronieken

Vaste bieren

De vaste bieren in ons veelzijdige assortiment, zijn de bieren die hun plaatsje op de bierkaart hebben veroverd. Altijd vers en op voorraad!

Revanche

*NIEUW* Een IPA met triple dry-hopping, fruitig, juicy en bitter genoeg om een echte IPA te zijn. Een stevige mout-body zorgt voor een basis, die 60 IBU’s kan dragen. 7% alc. Geeft voldoende pit aan dit donkerblonde bier. De complexiteit zit in de fijne balans tussen zoet, droogbitter, fruitig en kruidig. Dit bier is in ontwikkeling om verzet te bieden aan de hegemonie van de Amerikaanse brouwers op het gebied van IPA’s.

Belle-Fleur

Lichtbond, intens gehopt bier met dry-hopping 6% vol.

Belle-Fleur is fris, hoppig en dorstlessend, met duidelijke citrus/bloemige smaken. Een bitter en aromatisch bier voor de liefhebber die op zoek is naar de rijke geur en smaak van verse hop. Qua alcohol een lichtere variant in deze sterk in opmars zijnde bierstijl. Zeer toegankelijk en smakelijk, heerlijk op een zonnig terras.

Fijn als aperitief, of bij pikant eten.

Stijl: India Pale Ale

Bravoure

Warm amberkleurig rookbier van hoge gisting 6,5% vol.

Bravoure ontleent haar rooksmaak aan het gebruik van een flinke dosis op beukenhout gerookte ‘Bambergse Rauchmalz’. De genuanceerde rooktoetsen combineren mooi met de lichtzoete carameltoetsen van de ‘Cara-Munich mout’. Hierdoor ontstaat een gebalanceerd rokerig bier met een subtiele caramelsmaak.

Ideaal bij gerookte vleeswaren en barbecue.

Stijl: Rookbier

Charbon

Een klassieke dry stout van 7% vol alcohol, gebrouwen met gerookte tarwemout, en gearomatiseerd met verse vanille.

Charbon is een bier met tegenstellingen: de geroosterde smaken werken samen met de rooksmaak, afkomstig van op eikenhout gerookte tarwemout, om het bier een flinke dosis pit mee te geven. Lees verder in het technische fiche.

Charbon combineert goed bij romige, zachte kazen.

Stijl: Smoked Vanilla Stout

Crime Passionnel

Een originele tarwe-IPA van 7,5% vol met een kruidig/romige afdronk, en veel tropisch fruit door de gebruikte hopsoorten

Crime Passionnel is voor zowel de Weizen-stijl liefhebber als de IPA-liefhebber een waar avontuur. Een echt tarwebier van 45% tarwemout en kruidige Duitse Saphir-hop. Lees verder in het technische fiche.

Crime Passionnel is een op zichzelf staande lekkernij.

Stijl: Wheat India Pale Ale

Embrasse

Een intens zwaar donker bier van 9% vol.

Embrasse is een zwaar donker bier wat perfect het midden houdt tussen een zwaar donker Abdy/trappistenbier en een Stout/Porter. Het bier combineert geroosterde mout en koffie/chocolade-toetsen met een aangename lichte fruitigheid van gedroogde zuidvruchten. Lees verder in het technische fiche.

Aangenaam bij een traditioneel kaas & worst plankje / selectie van harde pikante kazen.

Stijl: Abdij / Stout / Porter

Extase

Een zwaar koperkleurig bitterzoet bier, extreem gehopt van 8,5% vol.

Extase is een Double IPA met een blend van veertien excellente hopsoorten, zeer intens en gebalanceerd van karakter. De lichte zoetheid van de alcohol en de moutsuikers complementeren de bitterheid van het bier. Extase doet haar naam eer aan met haar extreme hoppigheid (meer dan 100 IBU). Lees verder in het technische fiche.

Extase is heerlijk bij pittige uitheemse gerechten.

Stijl: Imperial India Pale Ale

Finesse

Finesse is een zachte drie-granen tripel van gerst, tarwe en roggemout, met een lichtzoete, kruidige hoppigheid. 8,5% vol.

Stijl: Tripel / Triple

Noblesse

Toegankelijk pittig blond bier van slechts 5,5% vol.

Noblesse is een edel blond bier van hoge gisting. Bedoeld als ‘overgangsbier’ voor die mensen die doorgewinterde pilsdrinkers zijn, maar nu toch wel eens iets anders willen proberen. Door de frisse hoppigheid en de doordrinkbaarheid leent het bier zich uitstekend als aperitiefbier. Dorstlessend, met een pittige afdronk en een zachte nasmaak.

Noblesse smaakt prima bij vis en schaaldieren.

Stijl: Kölsch / Bitter / Blond

Passe Partout GLUTENVRIJ

Rijk smakend, laag alcoholisch blond bier, bitterdroog en cirtrusfruitig.

Passe-Partout behoort tot een nieuwe generatie laag-alcoholische bieren met veel smaak. Niet alleen het gebruik van rijkelijk gebruikte excellente hopsoorten uit Amerika en Nieuw-Zeeland, maar ook toepassing van mout met een laagrendement, zorgen voor een volmondigheid en frisheid.

De perfecte dorstlesser voor een biertje na het werk.

Stijl: Session IPA

Sans Pardon

Klassieke zware bitterzoete ‘Imperial Stout’ van 11% vol met een vleugje ‘Rooibos’.

Sans Pardon is één van de zwaarste volmout bieren van de brouwerij. Zwart als de nacht, met een romige schuimkraag. Het hoge alcoholpercentage complementeert de koffie- en chocoladetoetsen in het bier. De ‘Rooibos’ geeft het bier dat extra tintje fruitigheid. Zonder Pardon de lekkerste.

Sans Pardon smaakt heerlijk bij pittige harde kazen.

Stijl: Russian Imperial Stout

Nouveau Riche 

Een Verfrissend en smaakvol witbier met rozemarijn van 6,2 % vol. 

Download pdf
De dochter van de korenaar beau monde

Beau Monde

Beau Monde is een fruitige saison. Gedryhopt en gebrouwen met sinaasappelschillen van 6,2 % vol. Droog, kruidig en heerlijk dorstlessend.